Ridläger

Sommar 2017 kommer vi eventuellt att ha ridläger. Det är max 10 deltagare och vi har 6 hästar för er som inte har egen häst. 
 
Ålder 10-17 år. Kostnad 4000 kr. Vi börjar kl 12.00 söndagen och avslutar kl 19.00 torsdagen.
 
Vi rider antingen två pass per dag eller långritt. Om vädret tillåter cyklar vi dagligen till Östra Ljungbys friluftsbad och badar. Ridningen varvas med teori, diskutioner, lekar, hästpyssel och fri tid. Deltagarna sover ovanför stallet och kommer att somna och vakna till hästarnas tramp i hagen. Medtag egen madrass, kudde och täcke elller sovsäck.
 
 
Ledare på lägret är Petra Hägne och eventuellt Jeanette Möllergren.
 
Petra har varit "hästtogik" hela sitt liv och började på Ödåkra ridskola som sjuåring. Första egna hästen köptes på Island 1994, Skröggur frá Lágafelli även kallad Tjocke. Hon har arbetat med hästar på Island och i Tyskland och utbildat sig på lantbruksuniveritetet Hólar på Island och är medlem i FT (Felag Tamningamanna som är ett bevis på att man klarat olika steg i deras utbildningsskala). Hon är hovslagare och arbetar med ridskolan och turridningen på gården. Hon lägger stor vikt vid att barnen och ungdommarna ska ha roligt när dom rider och att kommunikationen med hästarna ska vara lätt med ömsesidig respekt.
 
Jeanette jobbar till vardags med kossor men har i hela sitt liv ridit och varit en riktig hästtjej. Under tonåren spenderades all ledig tid hos Monika på Hästhagen och där köpte hon en av sina nuvarande hästar, Broddi. Hon utbildade sig på lantbruksgymnasiet här i Östra och gjorde praktik på Lantbruksuniversitet Hólar 1998 (där hon träffade Petra första gången!). Nu bor hon på en gård utanför Örkelljunga med sin familj, hundar, katter, höns, grisar och förståss fyra islandshästar!
 
Anmälan per telefon till Petra 0707177711.
Anmälningsavgift på 1500 betalas till bg 5252-5789. Skriv namn, adress, mailadress och ålder, och om ni har egen häst. Resterande summa betalas in senast två veckor innan lägret börjar. Vid allergier så tar vi det per telefon så att allt blir rätt.