Om oss

 

Hej, jag heter Petra Hägne och äger Aspero islandshästar. Jag har varit “hästtokig” hela mitt liv och började på Ödåkra ridskola som sjuåring. Första egna hästen köptes på Island. Och det var ju det där med att köpa en islandshäst! 1995 köpte jag, Petra, min allra första egna häst Skröggur fár Lagafelli (han kallades för Tjocke). Och det är sant som de säger…man kan inte bara ha en! Nu har jag 16 egna och en del inackorderingar på gården. 

 

Jag har även arbetat med hästar på Island och i Tyskland, och jag har utbildat mig på lantbruksuniversitetet Hólar på Island och är medlem i FT (Felag Tamningamana som är bevis på att man klarat olika steg i deras utbildningsskala). Jag är hovslagare och arbetar med ridskolan och turridningar på gården. Som företagsägare lägger jag stor vikt vid att barnen och ungdomarna ska ha roligt och att kommunikationen med hästarna lätt, med ömsesidig respekt. 

 

2003 hittade jag gården i Övarp utanför Östra Ljungby och blev gårdsägare på mindre än en vecka. Vi som bor på den här gården är Petra Hägen, Janne Jensen med två döttrar Fina och Dana. Vi har även tre hundar (Fifa, Bessen & Ville) och två katter (Lillekis och Svartepetter). På gården bor även tre hönor som vi adopterade från granen då de blev pikade på av de andra hönorna. Sedan vi kom till gården har vi byggt om lite, vi har gjort iordning stallet, hagarna, gödselplatta, redbana, sadelkammare och hårdgjort utfodringsplats så nu är det lättskött och fungerar bra. 

 

Här på Aspero islandshästar är vår högsta prioritet nöjda kunder samtidigt som hästarnas välmående. Vår största fördel är vårt kunnande och våra år av erfarenheter i branschen. Självfallet med ett personligt bemötande och stor omtanke.

 

Vi jobbar för att konstant förbättra oss och våra tjänster. Varje kund ser vi som en möjlighet för oss att förbättra våra tjänster.

 

 

Bildgalleri: Om oss